geneeskrachtigeplanten.be © 2010                    

 

 

Keelpijn-Heesheid-Aften-Spruw

 

Agrimonie

Agrimonia eupatoria L.

Agrimonie is een bosplantje dat veel looistoffen bevat. Deze stoffen hebben drie belangrijke effecten na verstuiven in de keel: ze werken samentrekkend en zijn pijnstillend, doden bacteriŽn en virussen, gaan ontstekingen tegen.

Door deze drie eigenschappen is agrimonie een uitstekend middel tegen allerlei keelaandoeningen zoals keelpijn, heesheid, angina en aften.

Agrimonie is niet irriterend, noch in mond- en keelholte, noch in de maag. We merken zelfs nauwelijks een samentrekking in de mond, maar de werking is er wel degelijk !

 

 

 

 

Kruidnagel

Eugenia caryophyllata Thunberg

Kruidnagels zijn de gedroogde bloemknoppen van een tropische boom uit Zuid-Oost AziŽ. Ze zijn rijk aan een vluchtige olie die een zeer sterk ontsmettende stof bevat, namelijk eugenol. Deze stof plaatselijk verdovend en dus ook sterk pijnstillend.

Dus men kan de vluchtige olie het best lokaal verstuiven in de keel met een spray. Omdat de essentiŽle olie zo sterk werkt, is er maar een kleine dosis nodig. Je zal onmiddellijk merken dat de keelpijn verdwijnt.

Je kan best zo snel mogelijk de spray gebruiken zodra je keelpijn voelt opkomen. Zo kunnen de bacteriŽn zich niet verder vermenigvuldigen en vermijd je een keelontsteking. Kruidnagel is ťťn van de beste plantaardige middelen tegen keelontstekingen.

 

Salie

Salvia officinalis L.

Salie kent men van in de Oudheid als geneeskrachtig kruid. Wegens hun lekkere smaak worden de salieblaadjes ook in de keuken gebruikt. Ze bevatten een essentiŽle olie die sterk ontsmet en plaatselijk pijnstillend is. Salie is namelijk sterk actief tegen verschillende bacteriŽn, o.a. de streptococcen die dikwijls keelontstekingen veroorzaken. Zelfs virussen en schimmels zijn gevoelig voor deze plant.

Salie is dan ook een goed middel tegen ontstekingen van de mondholte, slokdarm en ademhalingswegen. Een spray met de juiste dosis van de essentiŽle olie is zeer doeltreffend tegen keelpijn, tandvleesontstekingen en schimmelinfecties (spruw).

 

 

Wenst U een e-mail te sturen met uw opmerkingen, vragen of suggesties?

Stuur deze naar info@geneeskrachtigeplanten.be

 

 

 

 

Geneeskrachtige planten kan je vinden op...

 

www.primrose.be Ľ

Primrose Laboratories-100% natuurlijk-geneeskrachtigeplanten-fytotherapie