geneeskrachtigeplanten.be © 2010                    

 

 

Diarree en spijsverteringsallergieŽn

 

Tormentil

Potentilla tormentilla Stokes

De aanwezige looistoffen in tormentil hebben een krachtige samentrekkende werking, ze werken ontstekingswerend en ontsmettend op de slijmvliezen van de darm. De darmmotiliteit vertraagt, de diarree stopt en de buikpijn verdwijnt. Tormentil is anti-allergisch en stimuleert de immuniteit, wat bewezen is om uiterst effectief te zijn bij infectieuze darmziektes en verschillende vormen van diarree, inclusief de zogenaamde turista of reizigersdiarree. Tormentil werkt zowel preventief als curatief.

 

Actieve kool

Carbo absorbens

Houtskool (actieve kool) is sterk adsorberend en slorpt water op in de darmen. De darminhoud wordt bijgevolg vaster. De toxines van bacteriŽn of virussen worden geadsorbeerd, allergenen en irriterende darmgassen worden geŽlimineerd.

Verschillende klinische studies geven aan dat het aantal dagen van diarree, het opgeblazen gevoel, de aard van de stoelgang en nog andere symptomen veel minder uitgesproken zijn.

  

 

Basilicum

Ocimum basilicum L.

Basilicum bevordert de spijsvertering ter hoogte van maag, darm en lever. Linalol ontsmet krachtig het darmstelsel tegen virussen en bacteriŽn, is verder ook ontstekingswerend, antioxydatief, leverbeschermend, diarreeremmend en pijnstillend bij darmkrampen. Basilicum is ťťn van de krachtigste planten in de fytotherapie tegen gastro-intestinale voedselallergieŽn. Basilicum zal tevens werken bij diarree die veroorzaakt is door toxines van micro-organismen en zal zo de diarree versneld kunnen genezen.

 

 

Wenst U een e-mail te sturen met uw opmerkingen, vragen of suggesties?

Stuur deze naar info@geneeskrachtigeplanten.be

 

 

 

Geneeskrachtige planten kan je vinden op...

 

www.primrose.be Ľ

Primrose Laboratories-100% natuurlijk-geneeskrachtigeplanten-fytotherapie