geneeskrachtigeplanten.be © 2010                    

 

 

Griep en virale infecties

 

Gember

Zingiber officinalis Roscoe

Gember is een tropische plant uit Zuid-Oost AziŽ. De wortel ervan wordt al wel eens in de keuken gebruikt. Het bevat een weldadige vluchtige olie met vele actieve stoffen die bij griep van pas kunnen komen. Verkoudheden en griep worden veroorzaakt door virussen. Gember is juist actief tegen deze ongewenste indringers! Het voorkomt dat de virussen zich nog verder ontwikkelen en het gaat bovendien de ontstekingen verminderen. De griepsymptomen zoals hoofdpijn, spierpijn, koorts, zwakte en misselijkheid worden verholpen dankzij gember. Bovendien is deze plant sterk werkzaam tegen spijsverteringsstoornissen zoals braken en misselijkheid. Zelfs bij buikgriep is deze plant een uitstekend middel.

 

Kaneel

Cinnamomum zeylanicum Nees

Kaneelstokjes zijn afkomstig van de schors van de tropische kaneelboom. Kaneel is rijk aan essentiŽle olie waarvan de inhoudsstoffen onze natuurlijke weerstand versterken. Wat van belang is tegen virusinfecties, zoals bij verkoudheden en griep. Niet alleen werkt kaneel in op virussen, maar ook op bacteriŽn, zodat bacteriŽle bronchitis en sinusitis kunnen vermeden worden. Kaneel is bijzonder efficiŽnt tegen verschillende griepsymptomen, zoals misselijkheid en spijsverteringsstoornissen. Het werkt ontsmettend, ontstekings- en koortswerend, spijsverteringsbevorderend en weerstandsverhogend.

 

Kruidnagel

Eugenia caryophyllata Thunberg

Kruidnagels zijn gedroogde bloemknoppen van een tropische boom uit Zuid-Oost AziŽ. Vooral in de oude Indiase geneeskunde nl. de Ayurveda, wordt kruidnagel al eeuwen gebruikt. Zo bevat kruidnagel o.a. eugenol, een sterk ontsmettend middel, nog steeds in gebruik bij de tandarts. Het is actief tegen virussen ťn bacteriŽn. Het werkt vooral tegen het influenzavirus, het virus dat griep veroorzaakt. Door zijn ontsmettende en ontstekingswerende eigenschappen is kruidnagel een probaat middel bij infecties van de luchtwegen.

 

Ravinstara

Cinnamomum camphora cineol

Ravintsara is een sterk werkende anti-infectieuze boom uit Madagascar. Vooral het gebruik van de essentiŽle olie van de bladeren is gekend. Ravintsara is actief bij infecties van virussen en bacteriŽn. Zeker griepvirussen zijn gevoelig! Dit kruid dat rijk is aan de stof 1,8-cineol, vergemakkelijkt het ophoesten van slijmen en heeft een ademhalingsverbeterend effect. Omdat ravintsara de weerstand verbetert, kan je het toepassen bij verkoudheden, bij griep en zijn complicaties. Bovendien geeft dit kruid je meer energie, ideaal bij de typische vermoeidheid tijdens een griepperiode.

 

Tea Tree

Melaleuca alternifolia Cheel

De bladeren van de tea tree zijn rijk aan essentiŽle olie, dat werkt als een natuurlijk antibioticum, in staat vele soorten bacteriŽn (breedspectrum) en virussen uit te schakelen. Naast de sterk ontsmettende eigenschappen, is dit kruid ook een prachtig immunostimulans, het versterkt namelijk de weerstand. Tea tree komt veelvuldig voor in natuurlijke antibiotische formules, in combinatie met o.a. kaneel en kruidnagel. Tea tree is ook efficiŽnt bij infecties en ontstekingen van de luchtwegen.  

 

 

Wenst U een e-mail te sturen met uw opmerkingen, vragen of suggesties?

Stuur deze naar info@geneeskrachtigeplanten.be

 

 

 

Geneeskrachtige planten kan je vinden op...

 

www.primrose.be Ľ

Primrose Laboratories-100% natuurlijk-geneeskrachtigeplanten-fytotherapie